perjantai 19. lokakuuta 2012

Operaatio takki

Päätin kirjoittaa tästä takin värjäämisestä ihan oman tekstin niin pääsevät nuo kortit edukseen omassa tekstissä :) Valittelen huonoja kuvia, mutta noista sai parhaiten esimerkiksi takin alkuperäisen ja nykyisen värin esille!

Alkuperäinen väri
Lopputulos!
1. Ostin värin Anttilasta, hintaa oli jotain 8 e. Myyjä oli avulias ja tarkisti värin sopivuuden takkini värjäämiseen. Pintakangas oli puuvillaa joten värin piti tarttua hyvin. Alkuperäinen väri toki vaikuttaaa aina lopputulokseen. Saumalangat ja vuori eivät värjäänny, koska ovat keinotekoista materiaalia. Tarkemmat ohjeet mille tekstiileille sopii ja mille ei löytyy hyvin pakkauksesta.

2. Värjättävä kangas pestään.

3. Pesukoneen rumpuun kaadetaan värijauhe ja 500 g suolaa sekä taittelematon värjättävä kangas.

4. Pestään 40 asteen pesuohjelmalla ilman esipesua.

5. Pesun jälkeen koneeseen lisätään normaalisti pesuainetta ja se pestään kankaan kanssa uudestaan, jotta ylimääräinen väri irtoaa koneesta ja kankaasta.

6. Kankaan voi nostaa kuivamaan ja kone tulee pestä vielä kerran tyhjänä pesuaineen kanssa, jotta kaikki väriaine häviää varmasti koneesta.

Suosittelen ehdottomasti muitakin kokeilemaan, erittäin simppeliä! Onneksi meillä on kiinteä vesimaksu sillä koneen pyörittäminen 4 kertaa ei ole välttämättä mitään säästeliäintä :D

 <a href="http://www.bloglovin.com/blog/4123372/?claim=73adfynb7nu">Seuraa blogiani Bloglovinin avulla</a>

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti